Lestraject Rijschool Peter Bonte Meppel

De eerste les

Als je je aanmeldt bij Rijschool Peter Bonte in Meppel dan plannen we samen een afspraak in om jou op te halen om samen een eerste les te nemen. Dit proberen wij altijd op een rustig moment op de dag in te plannen zodat wij geen last hebben van ander verkeer zoals, voetgangers, snelle scooters of veel fiets verkeer. Op deze manier kunnen we samen rustig de tijd nemen om je de basis van het autorijden te leren. De eerste les zal voornamelijk gaan over het wegrijden met de auto, het remmen en het kijken. Maak je maar geen zorgen, de snelweg krijg jij pas te zien als jij er klaar voor bent.

Plaats

Lessen en afrijden doe je in de gemeente waar je woont. Dit is natuurlijk gunstig voor jou omdat jij de wegen en de straten al goed kent. Zo kun jij je concentreren op het autorijden en niet op plaatsen die jij nog niet eerder hebt gezien 😉

Vervolg

Als je een aantal lessen hebt gehad en je laat zien dat jij de auto onder controle hebt, gaan we verder deelnemen aan het verkeer. We gaan samen de drukte opzoeken, de snelweg leren kennen en de bijzondere verrichtingen uitvoeren. Meer weten over de bijzondere verrichtingen? klik hier.

Theorie

Het is verstandig om vroeg in het stadium van het lessen je theorierijbewijs te halen. Hiermee voorkom je dat je moet wachten voordat je mag afrijden. Ongeveer de helft van de cursisten slaagt de eerste keer niet voor het theorie examen. Het is natuurlijk zonde als je klaar bent om examen te doen maar nog niet kunt omdat je geen theorie hebt.

Afrijden

Heb je bijzondere verrichtingen onder de knie en, en kun je de auto vlot, vaardig en veilig door het verkeer sturen, en begrijp je inzichtelijk het verkeer, dan gaan we het examen voor je aanvragen. Vaak kun je binnen een paar weken al terecht. Een praktijkexamen duurt ongeveer 35 minuten. Je vertrekt vanaf Café Restaurant Zalencentrum Nijmeijer, Marktstraat 43 in Meppel.

Geslaagd of gezakt?

Je krijgt direct te horen of je geslaagd of gezakt bent. Als je geslaagd bent kun  een rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Ben je gezakt? Dat is erg vervelend maar niet het einde van de wereld. Je krijgt de aandachtspunten direct te horen van de examinator, wij gaan er dan samen voor zorgen dat je deze onder de knie krijgt en vragen een nieuw examen voor je aan.

 

Meer vragen over het Lestraject van Peter Bonte? Neem dan gerust contact met ons op.