You are here: Home Aanhanger

Aanhanger

Aanhanger rijbewijs meppel

Vanaf 19 januari 2013 zijn de regels voor de aanhanger-rijbewijzen veranderd. Vóór dat je aan de cursus begint, is het dus goed om jezelf af te vragen of je wel een E-rijbewijs nodig hebt.Je hebt pas een E-rijbewijs nodig als het maximum toegestane gewicht van de auto, samen met het maximum toegestane gewicht van de aanhangwagen méér is dan 3500 kg.

Met een auto met een maximum toegestane massa van 1800 kg, mag dus een aanhanger of caravan getrokken worden met een maximum toegestane massa tot 1700 kg. De valkuil hierbij is dat je met een zwaardere auto (bestelbus o.i.d.) minder mag trekken, in verband met de hogere maximaal toegestane massa. (aanvullen tot 3500 kg). Aanhangwagen tot 750 kg (witte kentekenplaat) zijn altijd vrij. Bijvoorbeeld: een zware terreinauto van 3000 kg met een laadvermogen van 500 kg mag dus zonder E-rijbewijs 750 kg trekken. Natuurlijk mogen de toegestane aanhangergewichten (geremd – ongeremd) op het kentekenbewijs van het trekkende voertuig niet worden overschreden.

Heb je vragen? Bel gerust, dan kijken we er samen even naar. De aanhangercursus kan als dagcursus gegeven worden, met aansluitend het examen. Het is verstandig de benodigde cursusduur door middel van een in-test te bepalen. Deze uren worden dan weer in mindering gebracht op de totale cursusprijs. Houd rekening met een paar weken wachttijd i.v.m. de examenaanvraag! Lessen met de aanhanger worden altijd als blok van 2 lesuren gegeven.