You are here: Home Autorijbewijs

Autorijbewijs

 

AutoRijbewijs Meppel

Je autorijbewijs halen is een mijlpaal in je leven. Maar je rijbewijs krijg je niet zomaar, hiervoor moet je examen doen. In Nederland mag je vanaf je 17e onder begeleiding rijden en vanaf je 18e alleen, mits je in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Om het rijbewijs te kunnen halen moet je laten zien dat je het voertuig onder controle hebt en op de hoogte bent van de Nederlandse wetgeving voor wat betreft het verkeer.

Theorie Examen

Om een autorijbewijs te kunnen halen wordt van je verwacht dat je alle verkeersregels kent. Hoe hard mag je in de bebouwde kom, mag je parkeren naast een gele lijn en wat moet je als je een brandweerauto in je spiegel ziet met zijn zwaailichten aan. Dit zijn allemaal vragen die voor kunnen komen op een theorie-examen. Op het theorie-examen worden drie belangrijke onderdelen getoetst, te noemen:

  • Gevaarherkenning
  • Verkeersregels
  • Verkeersinzicht

Lees meer over het theorie-examen

Praktijk examen

Tijdens het praktijkexamen voor je autorijbewijs laat jij zien dat je de auto onder controle hebt, het verkeer goed kunt inschatten en je voldoende kunt aanpassen aan de verkeerssituatie. Het praktijk examen duurt ongeveer 35 minuten en vraagt Rijschool Peter Bonte voor je aan. Dit wordt pas gedaan als de instructeur denkt dat jij het voertuig voldoende onder controle hebt om te slagen.

Prijzen

Voordeel pakket

€550€500,-
Betaal 10 lessen en krijg 1 gratis

Autorijlessen

Hoeveel lessen een cursist nodig heeft voordat hij zijn autorijbewijs kan halen is van veel factoren afhankelijk, hoe snel pak je het op, ben je bang in het verkeer, hoe ga je om met stressvolle situaties etc.. Bij Rijschool Peter Bonte is het zaak om elk persoon als uniek te beschouwen.

Hoeveel lessen?

Vaak wordt er gevraagd hoeveel lessen iemand nodig heeft om zijn rijbewijs te halen. Cijfers van het CBR zeggen dat het gemiddelde in Nederland op 40 lesuren zit, maar in Meppe en omstrekenl zitten we daaronder. Dit heeft te maken met de complexiteit van het verkeer in de regio. Bij Rijschool Peter Bonte zit het gemiddelde op 31 lessen, ver onder het Nederlands gemiddelde dus ;). Het slagingspercentage zit ook boven het gemiddelde van Meppel e.o. Bekijk hier het overzicht.

Pakketten

Wil jij ook flink besparen op jouw rijbewijs, dan is het verstandig om te kijken of er een pakket is dat bij jouw past. Rijschool Peter Bonte helpt jou bij het maken van een juiste keuze, “advies op maat”.

Wat kun je verwachten?

Je vraagt je natuurlijk af hoe het traject er uit ziet. Welke vaardigheden moet je onder de knie krijgen, ga je direct al de snelweg op, wanneer mag je afrijden enz.. Lees hier hoe het lestraject er bij Rijschool Peter Bonte uitziet.