You are here: Home Theorie

Theorie

Auto

Theorie examen rijbewijs

Om een autorijbewijs te kunnen halen wordt van je verwacht dat je alle verkeersregels kent. Hoe hard mag je in de bebouwde kom, mag je parkeren naast een gele lijn, moet je een invalide voor laten en wat moet je doen als je een brandweerauto in je spiegel ziet met zijn zwaailichten aan. Dit zijn allemaal vragen die voor kunnen komen op een examen. Op het theorie-examen worden drie belangrijke onderdelen getoetst, te noemen:

  • Gevaarherkenning
  • Verkeersregels
  • Verkeersinzicht

Leren

Het is belangrijk om goed te leren voor je examen. In Nederland zakt bijna de helft van de personen die voor het eerst een theorie examen afneemt. Neem daarom de tijd om de stof goed te leren. Ze zeggen wel dat herhalen de sleutel tot succes is wat betreft het theorie-examen. Bij Rijschool Peter Bonte kun je lesmateriaal lenen om je goed voor te bereiden op het theorie-examen. Wil je je nog beter voorbereiden dan kun je gebruik maken van iTheorie. Dat is digitaal examenmateriaal dat jouw kennis toets aan de hand van een examen dat vergelijkbaar is met het echte theorie-examen.

Motor

Theorie-examen voor het motorrijbewijs is in principe hetzelfde als voor het autorijbewijs. Echter is hier een minimale leeftijd vereist van 17 jaar. De onderdelen die getoetst worden zijn:

  • Verkeersregels
  • Verkeersinzicht

Waarom goed opletten in het verkeer belangrijk is!